Botox

Met Botox wordt de stof Botulinetoxine bedoeld. Dit is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt gebruikt in de medische wereld voor verschillende  doeleinden. Zo wordt Botox al sinds 1973 gebruikt bij allerlei neurologische aandoeningen.

Botox is bekend geworden vanwege de toepassing binnen de cosmetica, om rimpels in het gezicht te verzachten. Botox wordt in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij mimiek. De spierspanning wordt hiermee sterk verminderd, waardoor diepe rimpels vervagen.

De statische lijnen worden met fillers (bv. hyaluronzuur) behandeld. Deze lijntjes ontstaan meer door de veroudering van de huid in samenhang met de zwaarte kracht. Door een laagje centraal onder de rimpel te plaatsen valt de rimpel terug in de huid. Hierdoor wordt de huid weer hersteld en de rimpel minder diep/zichtbaar.

Aangezien Botox al vele jaren gebruikt wordt in de medische wereld is er ook al zeer veel onderzoek naar gedaan. De lange termijn effecten van deze toxines zijn bekend, hierdoor mag gesteld worden dat Botox als een volstrekt veilig/betrouwbaar middel gezien mag worden.

Ondanks dat het een veilig product is, is het zeer belangrijk dat het deskundig wordt toegediend door een arts. Omdat hierbij om een geregistreerd medicijn gaat mag het ook enkel door artsen worden gebruikt.

.

Er zijn vier zones welke door mij behandeld kunnen worden:

  1. Frons rimpel (centraal tussen de wenkbrauwen tot boven de wenkbrauwen)
  2. Horizontale rimpels voorhoofd (bij het optrekken van de wenkbrauwen zichtbaar)
  3. Kraaienpootjes (rimpels bij het samenknijpen van de ogen beiderzijds naar de ogen)
  4. ‘Bunny”-lijntjes (optrekken van de neus zichtbaar op de neusbrug tussen ogen)

 

De kosten van de behandelingen, aangezien het om een cosmetische verrichting gaat, worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

 

Kosten van de behandeling hangt af van het aantal zones die u wilt laten behandelen.

  • één zone:          € 150,–
  • twee zones:                      € 250,–
  • drie zones:                                       € 325,–
  • alle zones:                                                      € 400,–

 

U kunt altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend consult !!

Mocht u na deze informatie nog vragen hebben, dan bent u altijd meer dan welkom om deze aan mij of mijn assistente te vragen.

.

Met vriendelijke groet,

 

Drs. P. Tubbergen, arts

 

 

Adresgegevens
Huisarts Tubbergen
Deltahof 14
2181 EN Hillegom
0252-240260